pühapäev, 9. juuni 2013

Aura positiivsed värvid

 
Kuus päeva hiljem võttis Jeesus kaasa Peetruse ja
Jaakobuse ja tema venna Johannese ning viis nad kõrgele
mäele üksindusse. 
Ja ta muudeti nende ees; ta pale säras otsekui päike,
ta rõivad said valgeks otsekui valgus.
 
Matteuse 17:1-2 
 
Inimese aurast, mis ümbritseb keha, kirjutatud juba väga ammusel ajal. Sõna "aura" tuleb ladinakeelsest sõnast aurum, mis tähendab kulda; kreeka keeles tähendab aura õhku või tuult. Tänapäeval nimetatakse aurat ka elektromagnetväljaks või inimese energiaväljaks.

 
Inimesed on loodud kahese olemusega, nad on nii füüsilised kui ka vaimsed. Füüsiline olemus ehk keha eksisteerib madalamal võnkesagedusel, vaimne olemus, vaimne keha ja aura eksisteerivad nii psüühilisel kui ka vaimsel tasandil väga kõrgetel võnkesagedustel.
 
Inimesed, kellel on selgeltnägemise võime, suudavad näha inimese aurat või mitmevärvilise valgusena kiirgavat energiat, mis ümbritseb füüsilist keha, eriti pead. Spetsiaalsete harjutuste ja visualiseerimismeetodite abil võid õppida aurasid tajuma või isegi nägema. Käesoleva raamatu eesmärk on õpetada sind aurasid nägema ja "lugema".
 
AURA VÄRVID
 
Inimese auras esineb seitse põhivärvi. Need on punane, oranž, kollane, roheline, helesinine, indigosinine ja violetne. Värve tekitavad magnetväli, elektriväli, ultraviolettkiirgus, hormonaalsed ja keemilised nõred ning vaimne energia.
 
Igal värvil ja värvivarjundil on oma tähendus. Üksnes inimese aura või energiavälja tajumisest ei piisa, sa pead suutma värvilist valgust ka tõlgendada. "Aura lugemine" on tähtis oskus, mis on sulle abiks nii isiklikes kui ka tööalastes suhetes.
 
Lisaks seitsmele põhivärvile ja nende varjunditele esineb ka kuldset, valget, hõbedast, halli, pruuni ja musta tooni. Aura värvid võib jagada positiivseteks ja negatiivseteks. "Positiivsed" on head ehk soodsad värvid, "negatiivsed" seevastu halvad või ebasoovitavad värvid.
 
POSITIIVSED VÄRVID
 
Positiivsed värvid avalduvad kauni, puhta ja selge valgusenergiana. Lihtsamalt öeldes, neid on meeldiv näha. Inimesed, kes ei näe aurat, võivad teatud juhtudel värve tunda või tajuda. Näiteks võib tajuda inimest ümbritsevat sinist või rohelist tooni; sellise inimese seltskonnas on meeldiv viibida.
 
Positiivsed värvid kõrgematest sagedustest madalamateni
 
        Helesinine
        Keskmine sinine
        Tumesinine
        Hele- kuni keskmine roheline
        Päikese- või helekollane
        Beebiroosa
        Keskmine kuni tumepunane (burgundiapunane)
 
Helesinine
 
See kaunis värv sarnaneb suvisele taevale ja on iseloomulik armastusväärsele, vaimsele ja rahumeelsele inimesele. Mida rohkem helesinist inimese auras esineb, seda armastusväärsem ja vaimsem ta on. Sellel värvil on väga kõrged energiavõnked. Õpetajate, tervendajate ja nõustajate energiaväljades hakkab silma helesinine värv, sest nende südametes leidub kaastunnet ja armastust teiste vastu. Seda kaunist värvi võib näha pea ümbruses. See ümbritseb kogu pead umbes poole kuni kuule tolli kaugusel juustest. Mida tihedam ja erksam on värv, seda vaimselt arenenum on inimene.
 
Helesinine on üks tähtsamaid värve, mida inimese auras tähele panna. Kui "näed" inimese pea kohal ja selle ümbruses rohkesti helesinist kiirgust, siis võid selle inimese seltskonnas muretult tunda. Kui sa ei näe inimese pea ümbruses helesinist valgust või näed seda väga vähe, siis peaksid olema selle inimese suhtes ettevaatlik.
 
Keskmine sinine
 
See värvitoon sarnaneb sinisele ookeanile. Keskmine sinine on tajutav tavaliselt pea ümbruses, ent kaugemal kui helesinine, umbes kahe ja poole tolli kuni seitsme tolli kaugusel peast.
 
See värv sümboliseerib tehnilisi oskusi ja juhivõimeid. Seda tooni esineb näiteks tehnikaalase kirjutiste autoritee, tehnikute, arvutianalüütikute, inseneride, teadlaste ja arstide auras. Keskmine sinine iseloomustab ka väga praktilist ja ärile orienteeritud inimest See värv paistab silma samuti arveametnike, ärikorraldajate, kontori juhatajate, müügijuhtide ja äriettevõtjate auras.
 
Inimene, kelle auras on keskmine sinine värv, ei pruugi töötada ühelgi neist ametikohtadest. Kuid selle värvi olemasolu auras tähendab, et inimese iseloomus domineerivad teatud omadused, mille hulka kuulub kas tehniliste oskuste omandamise võime või väga praktiline meel ja ärile orienteeritus. Inimesed, kelle auras on rohkesti keskmist sinist, kasutavad aju vasakut poolkera ehk loogilist poolt rohkem kui need, kelle auras leidub vähem keskmist sinist.
 
Täpsemalt öeldes, mida rohkem inimene oma tehnilisi oskusi ja juhivõimeid rakendab, seda tugevmaks ja suuremaks muutub keskmise sinise tooni osakaal tema energiaväljas. Kui inimene on mõnda aega tegelenud oma tööülesannetega, on keskmise sinise värvi suurenemine märgatav pea, õlgade ja käsivarte ümbruses. Kui inimene puhkab või ei tööta nendel aladel, siis leidub keskmist sinist tooni tema auras tunduvalt vähem.
 
Tumesinine
 
See värv sarnaneb sügavsinisele õhtutaevale ja on veidi heledam kui kesköösinine. See on kaunis värv, mis pakub rohkesti silmailu.
 
Inimesed, kelle auras on ülekaalus tumesinine värv, on loomult väga loovad ja suure kunstiandega. Tumesinine toon on tajutav umbes nelja kuni kümne tolli kaugusel inimese peast. Rohkesti tumesinist värvi esineb näiteks kirjanike, kunstnike, kunstkäsitööliste, maalijate, näitlejate, tantsijate ja muusikute energiaväljas.
 
Inimese energiaväljas võib esineda seda värvi ka juhul, kui ta ei kasuta oma andeid. Tumesinise olemasolu auras näitab tendentsi loovusele ja kunstilisusele. Võib-olla unistab keegi, kes töötab toidupoes ega kasuta oma loovust, kirjanikuks või poeediks saamisest. Kui see inimene haarab sulepea ja hakkab loovalt kirjutama, suureneb tumesinise värvi osakaal tema energiaväljas, eriti pea piirkonnas.
 
Hele- kuni keskmine roheline
 
Hele- kuni keskmine roheline sarnaneb kevadiste lehtede või tärganud muru värvile. Tervendava energia roheline toon jääb kahe eelnevalt kirjeldatud värvi vahele. Selle võnkesagedus jääb helesinise, keskmise ning tumesinise vahepeale.
 
Rohelist tooni seostatakse tervendamisega. Seda leidub rohkesti tervendajate aurades. Tavaliselt on see nähtav kogu pea ümbruses, juustele väga lähedal ning õlgade ja käsivarte, samuti käelabade juures. Selgeltnägijale paistavad vaadeldava juuksed kergelt rohelistena, nagu oleksid need värvitud. Ka sina võid arendada endas tervendajavõimeid!
 
Enamasti ümbritseb kaunis roheline energia meditsiiniõdesid, nõustajaid, arste, õpetajaid, massööre, kiropraktikuid ja teisi, kes on seotud ravimisega.
 
On inimesi, kellel on loomupärast tervendavat energiat, kuid ei tööta ravialal. Hele- kuni keskmine roheline nende auras näitab tervendajavõimeid, kuigi nad ei kasuta neid. Kui inimene kasutab oma võimeid, siis muutub roheline toon tema auras tervendava energia kasutamise ajal ja pärast seda tugevamaks.
 
Kui massöör, kelle auras esineb tervendavat rohelist tooni, lõpetab patsiendi masseerimise, siis muutub see roheline toon tema pea, õlgade, käsivarte, käelabade ja sõrmede ümber väga silmapaistvaks.
 
Hele- kuni keskmine roheline tähendab põhiliselt kaht asja. Inimene, kelle auras seda tooni esineb, on kas ravitseja või haigusest tervenemas. Seda värvi võib esineda haige, väsinud, valudes või lihtsalt halva enesetundega inimese energiaväljas. Tervendav energia võib ilmneda pea ja õlgade ümbruses või kindlas kehapiirkonnas, kuhu tervendav energia on koondatud.
 
Inimese aurat "lugedes" on oluline vaadata tema käsi. Kui käte ja sõrmede ümbruses on valjapoole kiirgavat rohelist, siis on inimene terve ja tema loomulik chi voolab korralikult mööda keha. Kui aga vaadeldava inimese käte ja sõrmede ümber puudub roheline kiirgus täielikult, siis on sellel inimesel terviseprobleemid või keha loomulik energia ei voola korralikult.
 
Tervendaja või potentsiaalse tervendaja puhul katab see kaunis tervendav värv kogu pea, õlgade ja käte ümbruse ning kiirgub kätest väljapoole. Selgeltnägija või auralugeja silmis on see peamine või kõige eredam värv, mis vaadeldava inimese keha ümbritseb.
 
Haige inimese auras ei ole roheline toon nii silmapaistev ja tema kätest kiirgab seda energiat väga vähe või üldse mitte.
 
Päikese- või helekollane
 
See värv sarnaneb aknast sissepaistvale helekollasele päikesevalgusele või ka kollasele tulbile. See on värelev ja väga kaunis värv, mis  võngub keskmisel sagedusel allpool tumedat ja keskmist sinist.
 
Inimene, kelle auras see toon silma paistab, on positiivse, vastutuleliku loomuga ja kõrge energiatasemega. See on väga puhas ja särav valgus, mis on tavaliselt nähtav pea ümbruses ühe kuni nelja tolli kaugusel juustest ning laieneb või kahaneb olenevalt inimese meeleolust, tervislikust seisundist ja füüsilisest vastupidavusest. Mis rohkem kollast on inimese ümber näha, seda positiivsem ja "laetum" ta on. Seda energiat esineb rohkesti koomikute, ekstravertide ja tõeliste optimistide auras.
 
Enamiku inimeste aurades leidub suuremal või vähemal määral kollast kiirgust, kuid on ka neid, kelle auras on seda vähe või üldse mitte. Nendel inimestel on väga negatiivseid omadusi ja madal energiatase. Sellest tuleb juttu aura negatiivsete värvide juures.
 
Beebiroosa
 
Beebiroosa võnkesagedus ulatub aura värvide skaalal madalast keskmiseni, see on madalam kui päikesekollasel. See toon sarnaneb roosale beebitekile või pluusile.
 
Inimene, kelle auras leidub seda kaunist värvi, on täis armastust inimkonna vastu. Seda pastelset kiirgust võib näha ja tajuda peast umbes kaheksa kuni neljateistkümne tolli kaugusel, see paistab keerleva valgusena aura välisservas.
 
Seda armastuseenergiat leidub rohkesti nende isikute auras, kes on pühenduvad teiste abistamisele. Nende parimaiks näideteks on osavõtlikud nõustajad, lahked sotsiaaltöötajad ja sõbralikud vabatahtlikud abistajad. Iga inimene on oma elus kedagi sellist kohanud.
 
Need erilised inimesed muretsevad rohkem teiste pärast ja jätavad isiklikud vajadused tagaplaanile. Mõnele neist võib see mõjuda kahjulikult, kui nad ei õpi ka enda eest hoolitsema.
 
Keskmine kuni tumepunane (burgundiapunane)
 
Sellel värvil on positiivsete aura värvide skaalal kõige madalam võnkesagedus. See on kaunis ja rikkalik värv, mille sarnast võib näha punase veini klaasis.
 
Inimestel, kelle auras esineb punast, on suur hulk seksuaalenergiat ja enamasti on nad loomult üsna "energilised". Tavaliselt on see toon nähtav sügavpunaste pilvekeste või laikudena pea ümbruses kolme kuni seitsme tolli kaugusel juustest. See veini- või burgundiapunane seksuaalenergia on nähtav kogu "energilise" inimese auraväljas, ümber õlgade, käte ja jalgade.
 
Mida rohkem on inimene "seksuaalselt laetud", seda silmapaistvam on punane toon tema auras. Paljudel juhtudel on keskmine kuni tumepunane värv nähtav ka rinna ja kõhu piirkonnas. Energia intensiivsus muutub vastavalt inimese meeleolule. Kui inimene on seksuaalses mõttes pettunud, siis on punane energia nähtav või tajutav enamjaolt pea kohal ja pisut heledamana.
 
NEUTRAALNE VÄRV
 
Järgmine värv ei ole oma tähenduselt ei halb ega hea. Loomulikult võid sina oma kogemuste põhjal selle energia kohta isikliku arvamuse kujundada.
 
Mee- või kuldpruun
 
Meepruun on neutraalne värv, mis võib vahel inimese aurasse ilmuda. Kui võtad valget šokolaadi ja segad seda kuldse meega, siis saad selle neutraalse värvi ligikaudse tooni, mis on vaadates üsna ilmetu.
 
Mee- või kuldpruun värv tähistab võimu, rikkust ja ühiskondlikku positsiooni. See on materiaalsuse energia. Seda värvi, mis ei ole oma loomult ei positiivne ega negatiivne, võib mõnikord leiduda poliitikute, juristide, ärijuhtide, arveametnike ja rikaste kaupmeeste energiaväljas.
 
Selgeltnägija või auralugeja näeb mee- või kuldpruuni värvi ümbritsemas kogu pead, mõnikord ka kogu keha. Kujutle inimestele laotatud läbipaistvat kuldpruuni lina, mis katab kogu tema aura. Nii paistab meevärvi energia nendele, kes näevad või tunnetavad aurat.
 
HARVAESINEVAD POSITIIVSED VÄRVID
 
Harvaesinevad positiivsed värvid on valge, kuldne, hõbedane, helelilla, keskmine lilla ja hele- kuni keskmine oranž. Kõigil neil energiatel on väga kõrge võnkesagedus, välja arvatud hele- kuni keskmisel oranžil.
 
Neid positiivseid värve, välja arvatud hele- kuni keskmist oranži, võib inimese auras näha ja tajuda siis, kui inimene saab vaimselt teadlikumaks.
 
Kui meie liik areneb homo sapiens'ist homo superior'iks, siis leidub rohkem inimesi, kelle auras esineb neis väga kõrge võnkesagedusega värve, mis näitavad inimkonna tõelist valgustatust. Tervendajad, suured õpetajad ja andekad nõustajad hakkavad tulevikus töötama nende energiatega, mis sõna otseses mõttes laskuvad alla taevastelt väljadelt ja ühinevad inimese auraga.
 
Harvaesinevad positiivsed värvid kõrgematest sagedustest madalamateni
 
       Valge
       Kuldne
       Hõbedane
       Helelilla
       Keskmine lilla
       Hele- kuni keskmine oranž
 
Valge
 
See värv sarnaneb sinitaevas triivivale kohevale valgele pilvele, kuid sellel on rohkem sära kui pilvedel. Kui suudad kujutleda inglitiibade puhast sära, siis tead, missugune see valge tegelikult välja näeb. Pärast korralikku treenimist ja praktikat suudad näha valgustatud inimeste ümber seda kaunist energiat. Lähitulevikus on rohkem inimesi, kelle auras leidub seda kõige kõrgema võnkesagedusega puhast energiat.
 
Füüsikas kirjeldatakse valget kui kõikide värvide segu. Füüsilisel tasandil võib olla see tõsi, kuid seda sorti valgel valgusel on suuremad hargnemised, mis ulatuvad kaugele teisele poole meile nähtavat füüsilist maailma.
 
Seda haruldast energiat leidub ainult nende inimeste ümber, kes on õigel eluteel või sellele asumas. Kui need inimesed saavad valgustatumaks ja muutuvad tajumisvõimelisemaks, siis hakkavad nad kroontšakra kaudu taevariigist valget valgust vastu võtma. See kaunis valgus muutub tugevamaks, kui need inimesed asuvad täitma oma eluülesannet. Esmalt ümbritsed valgus inimese pead ja lõpuks täidab kogu tema aura.
 
Kuldne
 
See imeilus sarnaneb kollasele kuldlehele, kuid on sellest säravam. Kuldsel värvil on väga kõrge võnkesagedus, mis jääb allapoole ainult valge valguse puhtast energiast.
 
See värv esindab tarkust ja teadmisi kõrgemast allikast, kõrgemast dimensioonist. Inimestel, kelle auras leidub kuldset värvi, on ligipääs kõrgema tasandi informatsioonile. Nad on väga intuitiivsed, tundlikud ja kõrgendatud teadlikkusega.
 
Andekad õpetajad ja nõustajad on peamised näited nendest, kelle ümber leidub kuldset energiat. Kuldne valgus ei ole nende inimeste auras alati nähtav. See muutub silmapaistvamaks, laiemaks ja intensiivsemaks siis, kui nad õpetavad või nõustavad teisi, kasutades oma vaimseid võimeid.
 
See värv on tavaliselt nähtav umbes seitsme kuni kaheteistkümne tolli kõrgusel pea kohal kroontšakra piirkonnas. Mõnel harval juhul ümbritseb kuldne energia kogu valgustatud inimese pead ja keha.
 
Usulises ja vaimulikus kirjanduses on viidatud "kuldsele kerale", "kuldsele oreoolile" ja "kuldkroonile". Isegi niisugused kunstnikud nagu Da Vinci, Raphael ja Giotto on kujutanud oma maalidel religioossete tegelaste peade ümber asuvat aurat või "kuldset oreooli". Need on lihtsad näited inimese aurast, kus kuldne värv on ülekaalus.
 
Hõbedane
 
Hõbedane valgus sarnaneb päikesevalgust peegeldavale hõbeehtele. Kujutle puhast valget valgust, millesse on segatud pisut halli, ja sa saad sellest värvist parema ettekujutluse. Hõbedast energiat võib näha või tajuda pea ümbruses umbes ühe kuni kolme tolli kaugusel juustest. Hõbedasel värvil on väga kõrge võnkesagedus, ainult pisut madalam kui kuldsel, ja seda on meeldiv vaadata.
 
Hõbedane värv tähistab psüühilist ja vaimset ärkamist. Kui inimene saab teadlikuks oma elueesmärgist, siis ilmub see värv tema energiavälja. Hõbedast kiirgust leidub ka nende inimeste auras, kes tunnevad, et nende elu on tühi, ja otsivad oma olemasolu eesmärki. Need ärkavad hinged ilmutavad siirast soovi aidata teisi ja muuta maailma. Paljud, kes muudavad keskeas oma elukäiku või pühendavad vanemas eas aega heategevusele, on sobivaiks näiteiks nendest, kelle energiaväljas esineb ka hõbedast värvi.
 
Helelilla
 
See kaunis värv sarnaneb sireliõite toonile. Sellel psüühilise ja vaimse energia kiirgusel on väga kõrge võnkesagedus, veidi madalam kui kuldsel ja hõbedasel värvil. See värv tekib helesinise ja keskmise lilla segunemisel.
 
See pastelne toon tähistab psüühiliste võimete ja vaimse valgustatuse kombinatsiooni. Inimesed, kelle auras leidub helelillat, on ülemeelelise võimetega ja sügavalt vaimsed. Nad kasutavad oma ülemeelelisi võimeid sageli vaimsel, armastaval ja hoolival moel.
 
Seda värvi võib näha intuitiivsete nõustajate, vaimsete õpetajate ja usujuhtide aurades. Vahel võib helelillat leiduda ka sügavate usuliste ja vaimsete tõekspidamistega inimeste energiaväljas.
 
Inimesed, kes arendavad endas ülemeelelisi võimeid ja on vaimsetel otsingutel, hakkavad samuti ilmutama oma auras seda kaunist värvitooni. Nad võivad täiendada oma garderoobi lillade rõivastega, sest see uus toon muutub neile meeldivaks. Enamasti teevad nad seda teadvustamatult.
 
Mida vaimsem on inimene, seda rohkem on tema auras lillat. Tavaliselt on see "nähtav" või tajutav kroontšakra (pealae) ja kolmanda silma tšakra (lauba) piirkonnas. Mõnel juhul võib see energia tekitada mulje, nagu oleksid inimese juuksed helelillaks värvitud.
 
Keskmine lilla
 
Keskmise lilla energia sarnaneb ametüstile, kuid on viimasest eredam. Selle võnkesagedus on tavaliste positiivsete värvidega võrreldes väga kõrge, ent pisut madalam kui hõbedasel ja helelillal kiirgusel.
 
See kaunis tume värv viitab psüühilistele ja ülemeelelistele võimetele. Erinevalt helelillast ei tähista keskmine lilla vaimsust eha ülemeeleliste võimete kasutamist vaimsel eesmärgil.
 
Inimesed, kelle auras leidub keskmist lillat, on loonult väga hingelised, kuid mitte tingimata vaimsed. Tavaliselt kasutavad nad oma võimeid, näiteks intuitsiooni, enda ja teiste jaoks vastuste otsimiseks.
 
Keskmist lillat energiat leidub selgeltnägijate, sensitiivide, auralugejate, regressionistide ja mõnede müügile või ärile orienteeritud ülemeeleliste võimetega inimeste ümber. Ülejäänud, kes kasutavad keskmist lillat energiat, on erinevate elualade esindajad, kes kasutavad oma andeid iseenda, pereliikmete ja sõprade abistamiseks.
 
Mida rohkem sa inimese pea ümber keskmist lillat näed, seda enam on see inimene psüühiliselt arenenud. Nagu helelillat, nii võib ka keskmist lillat näha ja tajuda kroon- ja kolmanda silma tšakra piirkonnas. See energia võib ümbritseda ka kogu pead ja õlgu kehast kuni nelja tolli kaugusel.
 
Hele- kuni keskmine oranž
 
Kui kujutled puu otsas kasvavat apelsini, millelt särab vastu päike, siis tead, missugune see värv välja näeb.
 
Erinevalt teistest harvaesinevatest positiivsetest värvidest on heledal kuni keskmisel oranžil madal võnkesagedus, veidi madalam kui päikese- või helekollasel kiirgusel.
 
Hele- kuni keskmine oranž esindab loomingulist huumorimeelt. Seda värvi esineb andekate koomikute ja vaimukate jutuvestjate auras või selle ümbruses. Selgeltnägijad või auralugejad näevad seda värvi hele- kuni keskmise oranži energiakerana, mis hõljub tavaliselt umbes kümne kuni kaheteistkümne tolli kaugusel inimese pea kohal, tema aurast väljapool. Kui koomik või naljategija rakendab oma annet, siseneb see energia läbi kroontšakra tema aurasse. Harva jääb see värv ka aurasse pidama.
 
AURA VÄRVIDE MUUTUMINE
 
Ära unusta, et positiivsed ehk soodsad aura värvid paistavad väga selged, puhtad ja kaunid. Aura ja selle värvid on laienedes ning kahanedes pidevas muutumises. Need helendavad energiad muutuvad ja liiguvad nagu virmalised öötaevas; nad pöörlevad ja segunevad ümber keha.
 
Seepärast pea meeles, et aura värvide asukohad on ligilähedased ja need võivad aegamisi muutuda.
 
Minevikus on paljud esoteerikud viidanud, et inimese energiaväli jaguneb erinevateks kihtideks või osadeks. Meie käsitleme käesolevas raamatus aurat lihtsuse mõttes ühtse inimest ümbritseva süsteemina.
 
 
Virmalised tantsivad ja keerlevad kesköötaevas.
Vikerkaare seitse värvi kiirgavad ilu.
Inimese aura väljendab mõlemat.
 
Douglas De Long
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.